Pentru a viziona turul virtual, faceți click pe imaginea panoramică de mai sus.
Istoricul parohiei: În anul 1937 ia ființă Parohia „Sf. Ioan Botezătorul”; neavând biserică, funcționează în Școala I. Agârbiceanu, apoi în casa Familiei Câmpeanu. În anul 1940, prin Dictatul de la Viena, a fost sistată activitatea preotului Virgil Lupaș, care a fost transferat la Cojocna. Parohia și-a reînceput activitatea în anul 1945, preot fiind Ioan Pop, în localul școlii de pe Str. Fabricii, nr. 68, unde a fost amenajată o capelă în care s-au oficiat slujbele până în 1957, când prin grija Pr. Ioan Cordoș s-a cumpărat un imobil pe Str. Cărămidarilor, actualmente Str. Fabricii de Zahăr. După 20 de ani, capela din Str. Fabricii a fost mutată în casa din Piața Mărăști, loc pe care, după 1989, a fost construită actuala biserică. Fiind singurul loc de slujire din cartierele Mărăști și Bulgaria, în anul 1984 autoritățile locale de stat au hotărât demolarea capelei și construirea unei biserici pe Str. Târnavelor nr. 4. După evenimentele din decembrie 1989, preoții împreună cu credincioșii au hotărât construirea bisericii, având arhitect pe Dl. Nicolae Pop. Biserica are formă de navă, cu o lungime de 27 m, lățime de 11 m. Pictura a fost realizată de pictorii Ioan și Mariana Botiș în anul 2004. Mobilierul și iconostasul sunt sculptate de către Pr. Găureanu Timotei, din lemn de stejar. A fost sfințită în anul 2005 de către ÎPS Bartolomeu.
Preoţii care au deservit parohia: Pr. Virgil Lupaș: 1937-1940; Pr. Ioan Pop: 1940-1949; Pr. Ioan Cordoș: 1949-1977; Pr. Ioan Baciu: 1977-1980; Pr. Ioan Suciu: 1987-2013.
Preoţii care deservesc parohia: Pr. paroh Mihai Colț: 1980-prezent; Facultatea de Teologie București; Iconom stavrofor; Pr. slujitor Adrian Podaru: 2013-prezent; Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Litere (Limbi Clasice), Master în Teologie, Doctorat în Teologie; Pr. îmbisericit Prof. Univ. Dr. Ioan Vasile Leb: Profesor de Istorie Bisericească Universală la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca.
Străzile care aparţin parohiei: Fabricii, Rovine, Cepei, Călan, Lacul Roșu, 21 Decembrie (parțial), Ciocârliei, Trotuș, Bârsei, București (parțial), Anina, Grădinarilor, Fabricii de Zahăr, Teleorman (parțial), A. Vlaicu (parțial), Dâmboviței (parțial).
Programul liturgic: Zilnic: 8,00 - Sfânta Liturghie; 18,00 (17,00 iarna) - Vecernia; Vinerea la ora vecerniei - Taina Sfântului Maslu.
Specificul parohiei sau alte activităţi desfăşurate în parohie: Pe plan social, parohia ajută familiile nevoiașe și tinerii fără posibilități materiale. În fiecare sâmbătă dimineața se împarte pâine celor săraci, iar la praznicele mari de peste an se împart pungi consistente cu alimente. Parohia are și o cutie de donații pentru Centrul de îngrijiri paleative „Sf. Nectarie”; banii strânși se trimit lunar acestui Centru.
Adresa: Str. Fabricii, f.n.