Pentru a viziona turul virtual, faceți click pe imaginea panoramică de mai sus.

         Istoric: Parohia Ortodoxă „Sfântul Arhidiacon Ștefan” a fost înființată în anul 2001. În anul 2002 pe data de 28 iulie, s-a săvârșit sfeștania bisericii de lemn, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Bartolomeu Anania al Vadului, Feleacului și Clujului, de către Preasfințitul Vasile Someșanul, episcop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înconjurat de un sobor de preoți. În anul 2003, în ultima duminică din iulie, s-a pus piatra de temelie la biserica actuală, iar doi ani mai târziu (2005) s-a săvârșit prima Sfânta Liturghie în demisol de catre P.S.Vasile Someșanul. La scurt timp, s-a constituit Asociatia „AGAPIS” pentru tinerii din parohie.

           În 5 septembrie 2010 construcția bisericii a fost finalizată, ea fiind binecuvântată de P.S. Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor de preoți. Demisolul bisericii a fost împărțit în două spații, spre folosul comunității parohiale: o capelă și o sală de activități educative și recreative pentru copii și tineri. Tot aici se desfășoară agapele creștine ocazionale.  În 15 iulie 2012, cu binecuvântarea Arhiepiscopului și Mitropolitului Andrei Andreicuț, P.S. Vasile Someșanul, episcopul vicar a săvârșit Sfânta Liturghie la aniversarea a 10 ani de la înființarea parohiei. În anul 2015 a fost finalizată pictura altarului.

           Parohia are în componență 600 de familii din cartierul Între Lacuri. De asemenea, colaborează cu Școala Generală „Alexandru Vaida-Voievod” din vecinătate, având diverse activități educative și recreative pentru copii și tineri. Periodic, au loc pelerinaje la mănăstirile din țară pentru credincioșii parohiei. Totodată, preotul și credincioșii realizează activități sociale caritative pentru vârstnici și persoane cu nevoi speciale.

Preot paroh: Bugnariu Mircea (tel. 0741 155 489)

Preot slujitor: Trif Cosmin

Acces: La biserica parohiei „Sf. Arhid. Ștefan” se poate ajunge cu autobuzul 47, din Piața „Mihai Viteazul”, care circulă până pe strada Dunării, aflată în vecinătatea străzii Dionisie Roman. De asemenea, cu autobuzele: 8, 5, 30, 6, 7, 4 se poate ajunge la biserică, dacă se merge până la capătul liniei (str. Aurel Vlaicu), pe lângă Magazinul LeroyMerlin și printre blocurile de locuințe.