Pentru a viziona tururile virtuale, faceți click pe imaginile de mai sus sau accesați meniul "Index A-Z". 

Ce este un tur virtual?

O vedere panoramică sau o simulare video a unui loc ce poate fi vizualizat online. Denumit adesea şi „tur panoramic”, turul virtual este în general o colecţie de imagini panoramice, care sunt afişate într-o anumită secvenţă, asemănătoare unui film, completată cu sunete şi text. Menirea lui este aceea de a-i oferi celui care îl vizionează o experienţă cât mai apropiată de realitate, printr-o vedere tridimensională a locului prezentat în tur.

De ce un tur virtual al bisericii?

Într-o epoca precum cea în care trăim, în care tehnica informatizării excelează, Biserica nu poate fi anacronică. În virtutea Tradiţiei mereu dinamice, ea foloseşte mijloacele media actuale pentru propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu, dar şi pentru promovarea valorilor sale. Locaşurile de cult fac parte din patrimoniul Bisericii, care poate fi valorificat prin mijloace media, precum un tur virtual. În felul acesta, o biserică şi anexele ei pot fi „vizitate” online, vizita fiind însoţită de explicaţiile necesare fiecărui obiectiv, oferite prin sunet si text, dar şi de filmări aeriene ale întregului ansamblu parohial. O astfel de prezentare completă a bisericii (interior şi exterior) poate fi o modalitate prin care ea devine cunoscută unui număr mai mare de credincioşi decât cei care o frecventează efectiv, ştiut fiind faptul că timpul petrecut pe internet este într-o continuă creştere. În felul acesta, turul virtual ar putea deveni o cale de descoperire a frumuseţii şi valorilor unei biserici, făcându-i pe unii vizitatori să pătrundă, cel putin din curiozitate, în tainele credinţei crestine.

Instrucţiuni de navigare în turul virtual:

În interiorul turului există, după caz, zone prin care se face trecerea de la un punct de observaţie la altul, printr-un click. Zonele sunt marcate prin text (de ex.: altarul, naosul, curtea bisericii etc.), însoţit de specificaţia „click aici”.

 

Butoanele de navigare:

acasaHome – trimitere la pagina principală

left right up downSăgeţi de navigare în turul virtual. Navigarea se mai poate face cu săgeţile tastaturii sau cu mouse-ul, ţinând butonul stâng apăsat

zoomin zoomoutZoom in/out – permite mărirea sau micşorarea imaginii

autorotateAutorotation – rotirea automată a imaginii

infoInformaţii privind autorii turului virtual

movemodeSchimbarea modului de control al navigării

fullscreenFullscreen – afişarea imaginii pe tot ecranul

bisericafilmRedarea filmării aeriene a bisericii (acolo unde ea există)